DUMAVA Subsidieregeling voor maatschappelijk vastgoed opent vanaf 18 september
Ontdek de mogelijkheden van de Subsidieregeling duurzaam maatschappelijk vastgoed (DUMAVA)
en geef uw zorg-, onderwijs- of overheidsinstelling een duurzame impuls! Vanaf maandag 18 september 2023
kunt u een subsidieaanvraag indienen. De aanvragen worden behandeld op volgorde van binnenkomst, dus wees er snel bij.
Voor welke maatregelen kunt u subsidie krijgen?
Met DUMAVA kunt u subsidie aanvragen voor uiteenlopende verduurzamingsmaatregelen, zoals het isoleren van daken, gevels, spouwmuren of vloeren, het installeren van warmtepompen, LED-verlichting, groene daken, zonnepanelen en meer. Daarnaast is het mogelijk om een integraal verduurzamingsproject uit te voeren volgens erkende methoden zoals EPA-U Maatwerkadvies, BREEAM of GPR Gebouw. Ook het laten opstellen van een
energieadvies en het verkrijgen van een
energielabel vallen onder de subsidiemogelijkheden.
Voorwaarden DUMAVA subsidie 2023
Om in aanmerking te komen voor de DUMAVA subsidie moet u voldoen aan een aantal voorwaarden.
De belangrijkste voorwaarden van de DUMAVA:
U moet eigenaar zijn van maatschappelijk vastgoed in Nederland, opgeleverd voor 2012.
Uw instelling moet een maatschappelijke status hebben.
Inkomsten- of vennootschapsbelasting mag niet worden afgedragen, tenzij gebruik wordt gemaakt van fiscale subsidieregelingen.
U voert 1, 2 of 3 maatregelen uit die op de maatregelenlijst staan, óf u voert een integraal verduurzamingsproject uit.
De hoogte van het subsidiebedrag is afhankelijk van het aantal uit te voeren verduurzamingsmaatregelen en het soort project. In het geval van een integraal verduurzamingsproject betekent dit dat uw minimale projectkosten 83,333 euro zijn. U ontvangt dan 30% subsidie over de projectkosten, met een minimaal subsidiebedrag van 25.000 euro en maximaal 2,5 miljoen euro.
Voor reguliere projecten waar 1, 2 of 3 verduurzamingsmaatregelen worden uitgevoerd dienen de projectkosten minimaal 16.666 euro te zijn. U ontvangt minimaal 5.000 euro subsidie
en maximaal 2,5 miljoen euro.
Daarnaast ontvangen maatschappelijke organisaties subsidie voor de kosten van een
energieadvies en een
energielabel. In beide gevallen gaat dit om 50% van de kosten.
Soort project
Subsidiepercentage
Integraal
30%
1, 2 of 3 verduurzamingsmaatregelen
30%
Energie/ verduurzamingsadvies
50%
Energielabel
50%
Verduurzamingsadvies voor uw organisatie
Het analyseren van de mogelijke energiebesparende maatregelen en de beschikbare subsidies vergt kennis en ervaring. Als toonaangevende partij voor het verduurzamen van vastgoed is
EP-Scan
uw partner in onafhankelijk verduurzamingsadvies, rapportages, onderzoek en begeleiding. Wilt u weten wat wij voor uw bedrijf kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor een gratis adviesgesprek.
Vanaf mei 2026 geldt een energielabelplicht voor monumenten bij verkoop of verhuur. Dit heeft gevolgen voor zowel gemeentelijke als rijksmonumenten. Energielabel voor uw monument nodig? EP-Scan helpt u graag!
Vanaf 1 april 2025 kunnen bedrijven en organisaties de Flex-e-subsidie aanvragen om netcongestie aan te pakken. Ontvang subsidie voor een flexibiliteitsscan, haalbaarheidsstudie of de uitvoering van maatregelen zoals batterijopslag en slimme sturing. Benieuwd naar de mogelijkheden? EP-Scan helpt u graag verder!
Een nieuwe ronde van de DUMAVA subsidie voor eigenaren van maatschappelijk vastgoed staat weer voor de deur. Profiteer van subsidie voor verduurzaming als school, gemeente, sportvereniging en meer!