Huizenkopers vinden een goed energielabel belangrijker dan ooit
Een energielabel toont aan hoe energiezuinig een woning is. Doordat de huizenmarkt langzaam stabiliseert en de energielasten voor veel huishoudens flink zijn gestegen, kijken steeds meer mensen kritischer naar het energielabel van potentiële woningen. Dat concludeert de
NOS na en onderzoek bij makelaars.
Slechter label is een lagere vraagprijs
Verschillende makelaars laten aan de nieuwszender weten dat mensen die een huis willen kopen het energielabel steeds belangrijker vinden. Het meest gunstige energielabel is op dit moment A++++ en voor zeer onzuinige woningen geldt energielabel G. Veel potentiële woningkopers reageren niet eens meer op huizen met een label onder de C en een F-label is ook steeds vaker een reden om een woning te laten staan, aldus een makelaardij in Zwolle.
Nog steeds duizenden woningen met slecht label
Ook ander makelaars laten aan de nieuwszender weten dat mensen het energielabel zwaarder dan ooit meewegen. Een slechter energielabel heeft direct invloed op de prijs. De marktwaarde ligt een stuk lager en de verkoper mist een groot aantal potentiële kopers. Het is goed te begrijpen, veelal zijn de woningen met een slecht energielabel goed voor een torenhoge energierekening. Dat is simpelweg iets wat huizenkopers proberen te voorkomen.
Steeds meer makelaars adviseren hun klanten actief om het energielabel te verbeteren. Door de hoge energielasten zijn de energiebesparende maatregelen zoals isolatie, het vervangen van de beglazing op het plaatsen van zonnepanelen snel terugverdiend. Desalniettemin laat de verkoper dit vaak over aan de nieuwe eigenaar. Dat is ook terug te zien op
Funda. Het populaire platform laat zien dat er nog altijd duizenden woningen met een slecht energielabel te koop worden aangeboden.
Energielabel verbeteren
Een energielabel is tegenwoordig verplicht bij verkoop, verhuur of oplevering van een woning. Ook dient de labelklasse al op online advertenties te worden getoond. Wanneer je het energielabel wilt verbeteren heeft dat een aantal voordelen. De woningwaarde neemt flink toe evenals het wooncomfort en de energielasten zijn een stuk lager. Maar hoe pak je het verbeteren van het energielabel van de woning aan?
Het enthousiaste team van EP-Scan helpt u graag op weg. Wij brengen in kaart welke energiebesparende maatregelen het meeste rendement hebben en onderzoeken de subsidies en regelingen die voor u gelden. Het
verduurzamingsadvies
beschrijven we in een rapport op maat. Uiteraard geven we inzicht in de terugverdientijden, energiebesparingen, kostenbesparingen en investeringskosten per geadviseerde maatregel en helpen we u met een handig stappenplan en begeleiding. Vraag een vrijblijvend voorstel aan voor uw woning of bedrijfspand.
Het vereenvoudigd energielabel (VEL) vervalt in 2025. Ontdek waarom het nu belangrijk is om een definitief energielabel aan te vragen en hoe dit financiële voordelen, comfort en duurzaamheid kan bieden.
Ontdek hoe de nieuwe SVOH-regeling vanaf 2025 verduurzaming voor verhuurders nóg aantrekkelijker maakt. Profiteer van subsidies en vereenvoudigde aanvragen om uw vastgoed toekomstbestendig te maken!