Hoeveel kun je besparen met een waterbesparende douchekop?
Een groot deel van het gasverbruik gaat op aan warm water voor de keuken en badkamer. Korter douchen een positieve invloed op de energierekening. Ook een waterbesparende douchekop draagt bij aan een flinke besparing. Een groot voordeel is dat de waterbesparende douchekop goedkoop is en eenvoudig te plaatsen.
Wat is een waterbesparende douchekop?
De naam zegt het al, met een waterbesparende douchekop bespaar je water. In tegenstelling tot wat je misschien zou verwachten is het niet minder comfortabel dan een normale douchekop. Maar hoe werkt dat precies? Een spaardouchekop laat niet meer dan 7,2 liter water per minuut door. Doordat het water gemend wordt met lucht merk je niet dat er minder water uitkomt
Hoeveel kan ik besparen?
Door een spaardouchekop toe te passen gebruik je tot 20 procent minder water en energie dan een gewone douchekop. Vervang je een regendouche voor een waterbesparende douchekop dan loopt de besparing op tot wel 60 procent. Met de huidige gasprijzen kan de besparing oplopen tot 100 euro per jaar. Een waterbesparende douchekop kost daarentegen vaak slechts een paar tientjes en is te koop bij de bouwmarkt.
De voordelen
Wil je weten of je huidige douchekop een waterbesparende douchekop betreft? Vang dan precies 1 minuut lang water op uit de douche. Zit er meer dan 7,2 liter water in de emmer dan is het geen waterbesparende douchekop en is het aan te reden de douchekop te vervangen voor een spaardouche met volumestroom-klasse ZZ. De voordelen van een waterbesparende douchekop zetten we op een rijtje:
Gemakkelijk te plaatsen
Flinke besparing
Goedkoop in aanschaf
Energierekening verlagen
Meer weten over de energiebesparende maatregelen voor uw
woning of
bedrijfspand? Met ons
maatwerk adviesrapport krijgt u inzicht in de mogelijke maatregelen, een stappenplan, de geschatte investeringskosten, terugverdientijden, energiebesparingen en onderzoeken we zelfs welke subsidies en regelingen voor u gelden. Neem contact met ons op voor een vrijblijvend voorstel.
Het vereenvoudigd energielabel (VEL) vervalt in 2025. Ontdek waarom het nu belangrijk is om een definitief energielabel aan te vragen en hoe dit financiële voordelen, comfort en duurzaamheid kan bieden.
Ontdek hoe de nieuwe SVOH-regeling vanaf 2025 verduurzaming voor verhuurders nóg aantrekkelijker maakt. Profiteer van subsidies en vereenvoudigde aanvragen om uw vastgoed toekomstbestendig te maken!